2008-03-30

Svårt vara miljövän

Team TSR älskar naturen - Team TSR älskar i naturen!

Men här i landet räcker inte det långt, det finns en rejäl miljörörelse som bedriver en stark lobbyverksamhet. Så stark att vårt kära bilsportförbund kände sig tvingade att på egen hand införa ett katalysatorkrav på alla racebilar. På så sätt hoppades man dämpa det hat de "riktiga" miljövännerna hyser mot motorsporten. När man införde kravet ställde man även hårda krav på själva katalysatorn, krav som mångt och mycket begränsar möjligheterna att göra något bra och effektivt av installationen.

För Team TSR är problemet att hitta en katalysator som ens går att montera på bilen. Den lilla Renaulten har tyvärr ingen naturlig plats för en katalysator, ett tecken på detta är att ingen av de andra Junior Cup-femmorna har fått en lyckad installation ännu. Problemet blir inte mindre av att de katalysatorer som är godkända är kraftigt överdimensionerade för den lilla bilen och dess motor. Katalysatorn kommer därför inte att uppnå arbetstemperatur vilket sänker verkningsgraden rejält.

Inspirationen tryter, hur motivera sig själv att göra en dålig installation bara för att man måste?! Vi efterlyser därför tips, råd och förslag på lösningar. Bra förslag kommer att belönas!
Tipsen skickar ni till teamtsr@gmail.com

Inga kommentarer: